Domů » Blog » Online pozorování zvířat AKTUALIZOVANO

Online pozorování zvířat AKTUALIZOVANO

Upozornění:Příroda se řídí vlastními pravidly, záběry těchto kamer mohou obsahovat z lidského hlediska dramatické události které nemůžeme nijak ovlivnit aproto je sledování na zvážení každého z vás.

Webkamera 1 - Záchranná stanice živočichů Makov

Webkamera 2 - Sova Pálená

v jihovýchodní Orange Country v Kalifornii je kamera u hnízda sovy pálené která má již sedm vajíček. Inkubace trvá zhruba 30 dní . Ale sledování trochu znepříjemňují mravenci pobíhající po kameře.
Zdroj : http://www.starrranch.org/blog/?page_id=2

Webkamera 3 - Národní park Doňana


Národní park se nachází ve Španělsku na břehu řeky Guadalquivir u Atlantského oceánu . Jedná se o rozmanitou krajinu s lagunami a bažinami kde se křovinaté lesy střídají s pohyblivými dunami abrakické mokřady jsou zimovištěm nejrůzěnšjích druhů ptáků z celé severní Evropy. Na seznam UNESCO byl Národní park Doñana zapsán roku 1994. Park pokrývá plochu 543km², přičemž chráněná oblast zaujímá plochu 135km². V parku , který má velkoubiologickou rozmanitost a je unikátní v celé Evropě je možné vidět tisíce evropských a afrických stěhovavých ptáků dále daňky, jeleny, divoká prasata, jezevce a i některé ohrožené druhy jako orel a nebo rys iberský. Písečné přesypy, které se nachází v národním parku Doňana vytvořily největší systém pohyblivých písečných přesypů v Evropě. Za uchování tohoto jedinečného národního parku španělsko vděčí svému králi Alfonsu X., který tuto lesnatou a nedotčenou krajinu již v roce 1262 vyhlásil královským loveckým revírem.

Webkamera 4 - Orel Bělohlavý

Decorah USA. Tatokamera je celkem nová, svůj provoz zahájila v roce 2009. U tohoto hnízda se natáčel i dokumentární film. Kamera je infračervená, obraz je tedy možné sledovat i v nočních hodinách.
Zdroj : http://www.luther.edu/eaglecam/

Webkamera 5 - Sokol Stěhovavý

Vítejte v Ohiu u hnízda sokola stěhovavého. Sokol má hnízdo umístěné na římse ve 41 patře budovy Rhodos Státní úřad Tower, Columbus
Zdroj :
http://www.dnr.state.oh.us/

Webkamera 6 - Čáp Bílý

Polsko,
Przygodzice. Souřadnice : 51,35 N, 17,49 E Hnízdo je na starém nepoužívaném komíně u Městského úřadu v Przygodzicach. Mediální zahájení provozu kamery na webu: je od roku 03.04.2006
Zdroj: http://www.bociany.ec.pl/

Webkamera 7 - Volavka Popelavá

Volavkyna tomtomístěhnízdí od roku 2009. Volavky mívají obvykle 2-6 vajec, inkubační doba je 25-30 dnů. Po vylíhnuti asi po 7-8 týdnech opouštějí hnízdo

Webkamera 8 - Puštík Obecný

Staré hnízdo u silnice v dutém stromě bylo při bouři zničeno ale pro puštíky Klaara a Klaus bylo postavené hnízdo nové. Zatímmají ve hnízdě čtyři vajíčka. On line přenos právě začíná.

Webkamera 9 - Akvárium Kelp Forest

Akvárium v Motenrey bay Aquarium plné rybiček

Webkamera 10 - Údolí Slonů (pražská Zoo)

Video přenos z Údolí slonů, kde se v únoru 2013 narodilo vůbec první slůně v historii - samička Sita. Vítejte v jejím světě!

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace